10η συνάντηση! Ένα δύσκολο ταξίδι…

 

10η συνάντηση! Το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς

Σε αυτήν την 10η συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να δούμε μία μεγάλη μήκους ταινία. Το «Along The Way» της Mijke de Jong (2022, 80΄). Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία δύο αδερφών. 

Ξεκινήσαμε με μια δραστηριότητα πριν τη ταινία, όπου εμφανίστηκε η φωτογραφία των δύο πρωταγωνιστριών. Με βάση αυτή, ζητήθηκε από την ομάδα να φανταστεί το περιεχόμενο της ταινίας και να εκφραστεί επινοώντας την κεντρική ιδέα και το θέμα της. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από δύο μέλη της ομάδας να μπουν στον ρόλο του κινηματογραφικού παραγωγού και να θεωρήσουν ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο και ένα μικρό χρηματικό ποσό, αντίστοιχα, για να το επενδύσουν σε μία από τις ιδέες που άκουσαν. Τα μέλη, λοιπόν, έπρεπε να επιλέξουν την ιδέα που θα διάλεγαν και να αιτιολογήσουν την απόφασή τους.

Ακολούθησε η θέαση της ταινίας. Μετά την προβολή συζητήθηκαν οι εντυπώσεις των μελών, τα θέματα που θέτονται και στοιχεία των κινηματογραφικών κωδίκων της δημιουργού που εντόπισαν τα μέλη της ομάδας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις