8η συνάντηση! Film noir! Φως, σκιές και αντανακλάσεις

 

8η συνάντηση! Ανακαλύπτοντας το φως, τη σκιά και τις αντανακλάσεις! Εισαγωγή στο Film noir!

Σε αυτή τη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία, αρχικά, να συζητήσουμε επάνω στο Capernaum της Ναντίν Λαμπακί, που είδαμε την προηγούμενη φορά. Τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν στις εντυπώσεις τους από την ταινία και συζήτησαν για τα θέματα της ταινίας και τα συναισθήματα που τους δημιούργησε. Η φτώχεια, οι οικογενειακές σχέσεις, τα διλήμματα του ήρωα, οι πράξεις και οι αντιδράσεις του αναλύθηκαν από την ομάδα, χωρίς να παραλείψουν τις αναφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας και την κινηματογραφική γλώσσα της δημιουργού.

Στη συνέχεια έγινε μια εισαγωγή στο στυλ του Film noir. Οι εμψυχωτές της ομάδας παρουσίασαν το πλαίσιο του συγκεκριμένου είδους και συζητήθηκαν θέματα που ουσιαστικά άπτονταν της σημασίας του φωτός, της σκιάς, των αντανακλάσεων και της λειτουργίας του ασπρόμαυρου στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και το Καζαμπλάνκα από την όλη συζήτηση. Έτσι, μέσα από το ριμέικ του τρέιλερ της ταινίας, είχαμε την ευκαιρία να σταθούμε για λίγο στο στυλ του Film noir.

Η συνέχεια είχε δράση στο πεδίο. Η ομάδα εξόρμησε στον χώρο του σχολείου και τη γειτονιά προκειμένου να ανακαλύψει φως, σκιές και αντανακλάσεις και να πειραματιστεί σε φωτογραφικές λήψεις, κυρίως, ασπρόμαυρες και σε στυλ Film noir.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις