7η συνάντηση! Μία άλλη πραγματικότητα! Τόσο μακριά, τόσο κοντά...

 


7η συνάντηση! Η σκληρή πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου μέσα από τον κινηματογραφικό φακό!

Σε αυτή την 7η συνάντησή μας είδαμε μια συγκλονιστική, μεγάλου μήκους ταινία. Η ομάδα εκτέθηκε σε εικόνες και ήχους ενός κόσμου που ενώ μοιάζει να είναι τόσο μακριά μας, ταυτόχρονα είναι και τόσο κοντά μας. Η απόφαση ενός δωδεκάχρονου παιδιού στο Λίβανο, να μηνύσει τους γονείς του γιατί τον έφεραν σε αυτό τον κόσμο, αποτελεί την αφορμή για να ξετυλιχτεί μια απροσδόκητη ιστορία. Όλα τα σύγχρονα, μεγάλα προβλήματα του κόσμου ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα, δάκρυα και χαμόγελα, ταυτόχρονα. 

Το Capernaum της Nadine Labaki (2018, 126΄) παρουσιάζει, λοιπόν, όλο το χάος του Λιβάνου, αλλά και του κόσμου όλου, με παραστατικό, ωμό τρόπο. Ως χάος άλλωστε νοηματοδοτείται κι η λέξη Capernaum που αποτελεί τον τίτλο της ταινίας.


Πολλά τα θέματα που θέτει η δημιουργός. Προλάβαμε μόνο λίγο να τα αγγίξουμε, να εκφράσουμε συναισθήματα και λίγες, σκόρπιες σκέψεις, ως μια προσπάθεια αποφόρτισης από την έντονη συναισθηματική κατάσταση που βιώσαμε. Η συνέχεια της ανάλυσης στην επόμενη συνάντησή μας!


Καλή θέαση!

 Δείτε το τρέιλερ, εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις