10η συνάντηση! Location part 2!


Αναζητώντας την κατάλληλη τοποθεσία...

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, έχουμε ξεκινήσει δειλά-δειλά  τη πρώτη μας κινηματογραφική απόπειρα. Μέσα στην ατυχία μας να ζούμε στην εποχή της κλιματικής αλλαγής -καταστροφής- εκμεταλλευτήκαμε ένα ηλιόλουστο χειμερινό -με 20c δε το λες και χειμωνιάτικο!- μεσημέρι προκειμένου να αναζητήσουμε τις κατάλληλες τοποθεσίες που πιθανώς θα εξυπηρετήσουν τις λήψεις μας. Βέβαια, έχει ήδη γίνει μια πρώτη εξόρμηση στα δυτικά της πόλης από την ομάδα που είναι υπεύθυνη για το location και έχουν εντοπιστεί κάποια σημεία. Έτσι, τώρα αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο καιρός και να κινηθούμε στα ανατολικά της πόλης ψάχνοντας τα σημεία. Αυτή τη φορά όμως, όχι μόνο η υπομάδα του έργου αλλά όλοι μαζί.

Η διαδικασία ξεκίνησε ξαναδιαβάζοντας την ιστορία στην οποία θα βασιστούμε. Εκκρεμεί βέβαια η μεταφορά και η μετατροπή της σε σενάριο αλλά θα γίνει κι αυτό. Με το πέρας της ανάγνωσης ξεχυθήκαμε στο πεδίο, στο παραλιακό μέτωπο, αναζητώντας πιθανά σημεία που θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν: εγκαταλελειμμένες ή παλιές εγκαταστάσεις καταστημάτων ή κτιρίων, χαλάσματα, αμμόλοφοι, θάλασσα, μοναξιά, ηρεμία, θαλασσινή αύρα, σημεία με σκιές, με φως, διάφορα τοπία. Ό,τι εκτιμούσε ο καθένας πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το σενάριό μας, να εκφράσει την ιστορία μας, συμφωνήθηκε να τραβήξει μερικές φωτογραφικές λήψεις και να τις "σηκώσει" στη συνέχεια στον κατάλληλο ηλεκτρονικό φάκελο που συγκεντρώνεται το υλικό μας. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες.

 


Με το χαμόγελο στα χείλη, τα μάτια ανοιχτά να αναζητούν το κατάλληλο σημείο, τη φαντασία να δουλεύει, τη παρέα από δίπλα και τον ήλιο να μας καίει το πρόσωπο αλλά και τον πειρασμό για μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα, περάσαμε απλά υπέροχα και δημιουργικά! 


 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις