7η συνάντηση! Μέρες Φεστιβάλ!


 Οι μέρες του Δεκέμβρη, είναι μέρες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους [φέτος αισίως κλείνει 25 χρόνια, (3-10/12/2022)]! Βεβαίως θα θέλαμε πάρα πολύ να ήμασταν κι εμείς εκεί αλλά δεν... λόγω απόστασης και ένδειας μέσων και πόρων! Αλλά αφού αυτό δεν έγινε, φέραμε εμείς το Φεστιβάλ στο χώρο του Ομίλου! Πώς; Με τον τρόπο που ευτυχώς έχουν φροντίσει οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν μέχρι τον Πύργο Ηλείας, όπου και λαμβάνει χώρα αυτή η μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου! Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας προβολών του.

Έτσι, σε αυτή την 7η συνάντησή μας παρακολουθήσαμε 3 ταινίες μικρού μήκους μέσω της πλατφόρμας. Οι ταινίες, πλούσιες σε θέματα, τεχνικές και ιδέες. Σε κάποια μέλη άρεσαν, σε άλλα δεν άρεσαν, όπως είναι φυσιολογικό και πρέπον! Στον Όμιλό μας βλέπουμε αρκετές ταινίες, συζητάμε, κρίνουμε και κάπως έτσι χτίζουμε σταδιακά τα αισθητήριά μας και τη κριτική ματιά μας, μια κουλτούρα σινεφίλ, θεατή, κριτικού κι εν δυνάμει δημιουργού!

Μετά τη θέαση κάθε ταινίας ακολούθησε συζήτηση για τους πολιτιστικούς και τεχνικούς κώδικές της. Με αφορμή θέματα που έθεταν οι ίδιες οι ταινίες, όπως ο εφηβικός και νεανικός έρωτας, η διαφορετικότητα, τα επαγγέλματα κ.ά. εκφράσαμε ιδέες, ανησυχίες, αγωνίες και ερωτήματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν, μας εμφανίζουν σημεία της υπό διαμόρφωση ταυτότητάς μας.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Φεστιβάλ που παρέχουν σε όλους τη δυνατότητα να βλέπουν σημαντικές κινηματογραφικές δημιουργίες επαγγελματιών αλλά και μαθητικών ομάδων! Μακάρι του χρόνου να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε στην αίθουσα του Πύργου Ηλείας! Και γιατί όχι να δούμε και τη μελλοντική μας ταινία στον διαγωνισμό του Camera Zizanio!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις