"Βραβεία Παιδιών 2022" του Διεθνούς Διαδικτυακού Φεστιβάλ Animation Takorama 2022


"Βραβεία Παιδιών 2022" Takorama IFF

Ήμασταν κι εμείς "εκεί"!

 Πέρσι, στις 14/04/2022, ο Όμιλός μας έλαβε μέρος στο Διεθνές Διαδικτυακό Φεστιβάλ Animation Takorama 2022 και στη σχετική ψηφοφορία. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 154.912 άτομα από 96 χώρες! Από αυτά, τα 146.573 ήταν παιδιά, 3 έως 18 ετών, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων παρακολούθησε τις ταινίες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Φέτος, η Ελλάδα ήταν η 2η χώρα στον κόσμο σε συμμετοχή – 2.678 παιδιά και ενήλικες, από όλη τη χώρα! Από την Κρήτη πήραν μέρος 7 σχολικές δομές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΟΜΕ

 Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν τα "Βραβεία Παιδιών 2022". Και οι τρεις ταινίες της κατηγορίας "Από 12 ετών", στην οποία λάβαμε μέρος, ήταν πραγματικά καλές και τις απολαύσαμε! Ωστόσο, δεν αρκεστήκαμε μόνο σε αυτή την κατηγορία αλλά "τιμήσαμε" ταινίες και από τις υπόλοιπες.

 


Οι δικές μας ψήφοι ήταν: 11 υπέρ του Rabbit and Deer, 4 υπέρ του Pas à Pas και 3 υπέρ του Ice Pepper.

Εννοείται πως δεν αρκεστήκαμε απλά και μόνο στη θέαση των ταινιών της κατηγορίας "Από 12 ετών". Μετά από κάθε προβολή ακολουθούσε συζήτηση ή στοχευμένη δραστηριότητα σχετικά με τους κινηματογραφικούς κώδικες, τις εκφραστικές συμβάσεις, τα αισθητικά τεχνάσματα και τα οπτικά μέσα κάθε ταινίας.  Στο πλαίσιο αυτό σταθήκαμε ιδιαίτερα στο Pas à Pas που μας έδωσε την ευκαιρία να στοχαστούμε κριτικά το ζήτημα της όρασης και της απώλειάς της, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα όρασης, γενικά αλλά και ειδικά στη πόλη μας. 

 

 

Εντέλει, οι ταινίες του Φεστιβάλ έγιναν ακόμη μία αφορμή για να προσεγγίσουμε και να εξοικειωθούμε με την πολύτιμη Τέχνη της εμψύχωσης - animation.

Αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο Φεστιβάλ Takorama! Μέχρι τότε μπορούμε να ξαναδούμε τις ταινίες του 2022, όλων των κατηγοριών, στον ιστοχώρο του.

Καλή θέαση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις